Pura Vida Costa Rica

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam- San José

Via een overstap (meestal in Amerika) vlieg je naar San José in Costa Rica, waar je, afhankelijk van het vluchtschema, aan het eind van de dag/zeer vroeg de volgende ochtend aankomt. De stad ligt in een prachtige groene vallei, omgeven door vulkanen. Je overnacht in een sfeervol hotel vlakbij het centrum van de stad.

Dag 2 - 3: San José - Cahuita

Je reist met de eigen bus via een prachtige rit door primair regenwoud en mooie bergen naar de minder bezochte, maar prachtige Caribische kust van Costa Rica (reistijd ongeveer 4,5 uur).
Aan het Caribische kustgebied van Cahuita slaap je in een leuk resort met zwembad vlak bij het strand. Het is hier heerlijk relaxen en zwemmen aan het strand, maar je kunt ook wandelen in het flora- en faunarijke gebied rondom het hotel. Je kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Park Cahuita. Met wat geluk tref je apen, luiaards en toekans aan. Er is een prachtige baai met wit zand. In de beschermde regenwouden van het Talamanca gebied kun je allerlei interessante excursies ondernemen, zoals te paard naar watervallen, of hiken door de jungle. Je kunt ook het leuke en relaxte plaatsje Puerto Viejo bezoeken waar de reggae-sfeer niet is weg te denken. Je treft er een keur aan leuke barretjes met reggaemuziek en restaurantjes. Ook een bezoek aan het park Gandocca Manzanillo met lokale gidsen of een kajaktour behoren tot de mogelijkheden. Verder kun je een snorkel- of duiktrip maken per boot en onderweg genieten van prachtig koraal en grote hoeveelheden bontgekleurde vissen.

Dag 4 - 5: Cahuita - La Fortuna / Arenal vulkaan

Je rijdt in ongeveer 7 uur door naar één van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Arenal. Je overnacht in het aan de voet van de vulkaan gelegen dorp la Fortuna, in een uitstekend hotel met mooie tropische tuin met uitzicht op de 1633 meter hoge Arenal. Sinds oktober 2010 is de vulkaan helaas niet meer zo actief, en zul je waarschijnlijk niet meer kunnen genieten van de roodgloeiende lava die van de top afloopt.

Je slaapt hier twee nachten. Eventueel kan bij goed weer (en voldoende tijd) na aankomst een wandeling naar een nabij gelegen hoge waterval worden gemaakt, voor een verfrissende zwempartij. In de omgeving van La Fortuna kun je raften en er zijn tevens paarden te huur om de omgeving te verkennen. In de avond kan een bezoek worden gebracht aan de warmwaterbaden rondom de Arenal vulkaan.
Natuurlijk bieden we ook de gelegenheid op dag 5 een (optionele) excursie te maken naar het mooie Caño Negro reservaat, een waterrijk gebied vol vogels, kaaimannen, schildpadden, apen en reptielen. Bijzonder is hier de Christushagedis, die over het water kan lopen.

Dag 6 - 7: La Fortuna / Arenal vulkaan - Monteverde Nevelwoud

De reis gaat verder naar één van de beroemdste natuurgebieden ter wereld, het Monteverde Nevelwoud. De reis naar 'de groene berg' is door de slechte weg al een avontuur op zich, maar wordt beloond met schitterende vergezichten (reistijd ongeveer 4 uur). Je slaapt twee nachten in een lodge met een grote tuin. De ingang van het reservaat is vlakbij, evenals de vlindertuin en een prachtige kolibriegalerij. Behalve wandelingen door een van de reservaten, zijn er nog meer activiteiten te ondernemen: de vlindertuin, de kikkertuin, paardrijden of over hangbruggen lopen die hoog in het nevelwoud gespannen zijn en je op een bijzondere manier het bos doen beleven. Een tocht door het nevelwoud is een betoverende ervaring die je nooit meer vergeet. Heel bijzonder is de verscheidenheid aan microklimaten die op hele korte afstand van elkaar dramatisch verschillen. Een dagtocht levert bijna altijd afwisselend mist, zon en regen bij een gemiddelde temperatuur van zo'n 18 graden. Het nevelwoud is vooral zo bijzonder door een caleidoscoop aan groentinten. Door de hoge luchtvochtigheid zijn de woudreuzen hier begroeid met een weelde aan bromelia's, orchideeën, varens, hertshoorns en mossen. Hier broedt ook de prachtig roodgroen gevederde, schuwe quetzal.

Dag 8 - 9: Monteverde Nevelwoud - Rincón de la Vieja N.P.

Je vertrekt met de eigen bus naar de noordelijk gelegen provincie Guanacaste, waar je aan het eind van de middag aankomt bij Rincón de la Vieja. Gedurende twee nachten slaap je in een lodge of haciënda. De jungle rondom deze accommodatie herbergt prachtige watervallen en die kun je te voet of te paard ontdekken. Het nationaal park Rincón de la Vieja is een must voor de avonturier en natuurliefhebber. In het park bevinden zich verschillende vulkanen en het gebied leent zich uitstekend voor korte en lange wandeltochten. Tussen de opstijgende mistflarden en zwaveldampen loop je langs kokendhete, kolkende modderpoelen. Het tropisch bergwoud zit vol met exotische vogel- en diersoorten. Er kunnen prachtige (facultatieve) tochten worden gemaakt door het natuurgebied. Je kunt te voet of te paard langs watervallen en door de jungle trekken, op zoek naar zwavelbronnen en borrelende modderpoelen. Heel bijzonder is een tocht waarbij je net als Tarzan in de boomtoppen van platform naar platform zwaait! Natuurlijk kunnen de echte doorzetters bij goed weer ook naar de krater van de vulkaan Rincón gaan met een lokale gids.

Dag 10 - 11: Rincón de la Vieja N.P. - Playa Samara

Na een busrit van ongeveer 6 uur arriveer je in Playa Samara op het schiereiland Nicoya, gelegen in de meest zonnige streek van het land, aan de kust van de Stille Oceaan. Dit strand heeft een prachtige baai, waar goed gezwommen kan worden. Samara is een gebroken-wit strand van 5 kilometer lang dat wordt omzoomd door kokospalmen. De koraalriffen voor de kust zorgen ervoor dat de zee hier kalm is en veilig om in te zwemmen. Een klein vissersdorp zorgt voor de eigen charme.

Het is heerlijk wandelen, snorkelen, paardrijden en vissen in Samara. Een mogelijkheid is om onder begeleiding naar het eiland Isla Chora, een klein eiland bij de kust van Samara, te kajakken; een uitstekende plek om ook te gaan snorkelen. Samara biedt leuke restaurantjes om uit eten te gaan. Je logeert in een hotel met zwembad in een tropische tuin, vlakbij het strand.
De reisbegeleider verlaat in Playa Samara de groep.

Dag 12: Playa Samara - San José

Vanuit Playa Samara brengt de bus je terug naar San José. Hier kun je nog de laatste souvenirs kopen. Voor het Museo Nacional vindt dagelijks een markt plaats met allerlei souvenirs. In het Museo de Oro is een prachtige collectie Precolumbiaans goud tentoongesteld. Uiteraard kun je weer heerlijk gaan eten in een van de vele restaurants.

Dag 13: Vertrek San José - Amsterdam

Vandaag word je (afhankelijk van de vertrektijd) met een rugzak vol mooie herinneringen naar de luchthaven van San José gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Aankomst Amsterdam

Vandaag land je weer op Hollandse bodem en kun je terugkijken op een mooie reis.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!